IMG 47401
IMG 20230615 143904 ny

«Sommeren med Safetec»

25.08.2023

Opplæring og praktisk bruk av nye verktøy for risikovurdering. Prosjektet som stagnerte, før det endelig løsnet. Vise fram egenutviklet simuleringsmodell til ledelsen av et sykehus. Ny innsikt om hvordan være en god kollega. Å være sommerstudent i Safetec har gitt mange høydepunkt og nyttige erfaringer.

Årets kull av sommerstudenter har virkelig levert opp til forventingene. Da plassene ble lagt ut i våres var det mange som ville sikre seg sommerjobb og et innblikk i konsulentlivet hos Safetec. Etter flere intervjurunder var sommeren sikret for syv utvalgte kandidater.

Her er noen høydepunkt fra sommerstudentenes egne oppsummeringer:

Prosjekter og oppgaver

Malin Abrahamsen

Malin Abrahamsen

Det er et mål at sommerstudentene skal få faglige utfordringer og bidra i pågående prosjekter relevante for deres bakgrunn. De blir med som «vanlige Safetec’ere», og får kyndig veiledning og god oppfølging.

– En av mine oppgaver var å skrive et bidrag til en rapport om oppfølging av psykososial og organisatorisk risiko på arbeidsplassen. Jeg fikk utnyttet teoretisk kunnskap om arbeidsmiljø fra skolen, og fikk innsikt i hvordan det jeg har lært om arbeidsmiljø gjennom studiet har nytte for organisasjoner, sier sommerstudent Malin Abrahamsen.

Cathrine Wingate

Cathrine Wingate

Cathrine Wingate forklarer at sommerjobben hos Safetec har vært svært berikende for hennes utdanning innen risikoanalyse:

– Jeg har fått gjøre ting jeg aldri har gjort før, og lært meg å bruke en ny programvare som jeg tror vil komme til nytte senere i arbeidslivet. I tillegg har jeg fått innblikk og lært mye om en bransje jeg ikke kunne noe som helst om før denne sommerjobben, sier Cathrine Wingate.

Signe N Meland

Signe N Meland

En av de første dagene av sommerjobben fikk Signe N. Meland sett på Equinors Nothern Lights-prosjekt. Hun bet seg merke i deres «Piping and Instrument Diagram» (P&ID).

– Å se på disse diagrammene som viser selve prosessen, med rør, prosessutstyr, instrumenter og kontrollenheter, var veldig gøy. Det var lærerikt å se hvordan P&ID fungerer som en slags guide som viser hvordan rør og essensielle komponenter henger sammen for å drive hele prosessen, sier Meland.

Mest givende opplevelser i sommer

– Det er veldig givende å se at arbeidet jeg har gjort har kommet til nytte i kundeprosjekter. Dette har gjort at oppgavene har føltes meningsfulle, sier Abrahamsen.

– Den mest givende opplevelsen har definitivt vært muligheten til å bruke og utvide mine kunnskaper innen prosessteknologi i en praktisk arbeidssituasjon, forklarer Signe N. Meland.

Einar Lie

Einar Lie

Simuleringer har vært en stor del av utdanningen til Einar Lie. Han har brukt sommeren hos Safetec til å lære seg nye simuleringsprogram og bruke disse i ulike prosjekter.

– Den mest givende opplevelsen var da simuleringsmodellen jeg hadde lagd av Lovisenberg sykehus ble vist til ledelsen av sykehuset. Dette skjedde den andre uka av sommerjobben, så det var veldig kult å se at noe jeg hadde laget var godt nok til å bli vist til ledelsen av sykehuset, sier Einar Lie.

Jonas Henrik Pinderud

Jonas Henrik Pinderud

Jonas Henrik Pinderud trekker fram opplevelsen av å jobbe litt sammen med en av Safetecs mest profilerte og erfarne fagfolk, Ingar Fossan.

– Det å jobbe sammen med ham ga meg energi, motivasjon og et stort ønske om å løse oppgaven raskt og godt. Den gode opplevelsen jeg fikk av å jobbe sammen med ham, har jeg tenkt over i etterkant, og er noe jeg har lyst å ta med meg videre. Den egenskapen å kunne kommunisere og samarbeide med andre mennesker på en måte som skaper motivasjon og inspirasjon. En sånn type energi mener jeg er svært viktig for en arbeidsplass, og vil føre til et godt arbeidsmiljø, sier Pinderud.

Styrke av egen kompetanse

Tore Hjelmeland

Tore Hjelmeland

Tore Hjelmeland og de andre studentene har økt sin kompetanse og fått viktig erfaring til egen utdanning.

– Gjennom å prate med kolleger og få innsikt i deres arbeid og akademiske bakgrunner har jeg fått større perspektiv på hva som inngår i risikostyring. Risikostyring er ikke kun harde tall og kvantitative analyser. Risikostyring er også i stor grad påvirket av menneskelig faktorer, sier Tore Hjelmeland.

Flere av sommerstudentene trekker fram praktisk bruk av teori og innføring i nye verktøy som nyttig erfaring fra sommeren.

Christian Damsleth

Christian Damsleth

– Jeg har fått innsikt i flere og nye verktøy, og har fått jobbe med oppgaver som hele tiden er under endring og tilpasse seg etter forholdene, sier Christian Damsleth.

Han har også lært mer om ulike prosesser i prosjektarbeid.

– Jeg tar med meg å være åpen for å ta i bruk nye ting og ikke være redd for å prøve seg frem og lære. Så var jeg med på et prosjekt som stagnerte litt før det endelig løsnet. Å ikke være fremmed for å gå i nye retninger om det viser seg at det ikke blir slik en så for seg, er også en god erfaring jeg tar med meg videre, sier han.

– Safetec-teamet har gitt meg tillit, vært støttende, hjelpsomme og oppmuntrende gjennom hele sommerjobben. Det jeg vil savne mest med å jobbe i Safetec er muligheten jeg har fått til å lære og vokse faglig gjennom å utforske ulike aspekter ved arbeids- og organisasjonspsykologi, sier Malin Abrahamsen.

Stein og Ingar 1

Safetec i 40 år: -Fortsatt i front

Datavirus

Vi gleder oss over at Håkon Olsen, med lang erfaring innen cybersikkerhet, er med på laget vårt!