Jens Christen Rolfsen er blant aktørene i Safetec the MOVIE.

Ny film: «Safetec the MOVIE»

14.06.2023

Hva er spesielt med Safetec? Hva gjør de som jobber der, og hva er det som driver dem? Vår nye «Safetec the MOVIE» gir deg noen av svarene – og kanskje blir du nysgjerrig og vil vite mer?

Vi har lagd en film for å vise fram hvem vi er i Safetec og hva vi kan. Utfordringen ble åpenbar allerede fra starten: Vi er ganske mange og kan mye forskjellig – så det hadde blitt en langfilm som likevel ikke hadde greid å fange "hele" Safetec og alt det vi driver med.

Derfor tar filmen heller utgangspunkt i starten for snart 40 år siden, og drivkraften til Jan Erik Vinnem – selskapets gründer – da han skapte Safetec i 1984.

Vinnem jobbet med allerede den gang med forbedringer av sikkerhet og beredskap. Han var den første i Norge som tok doktorgrad i sikkerhet. Den tragiske ulykken der boligplattformen Alexander Kielland kantret skjedde i 1980. Dette avdekket et åpenbart behovet for bedre risikostyring på norsk sokkel, og ulykken var utgangspunktet for nye sikkerhetsforskrifter og mye strengere krav til risikoanalyser i petroleumsvirksomheten. Dette ble også grunnlaget for Safetec.

Filmen gir også et innblikk i hva Safetec er i dag:
Et internasjonalt selskap med et sterkt fagmiljø som er ledende innenfor risikostyring. Safetec har stolte ansatte. Både for selskapets historie, men mest fordi jobben er både spennende og viktig arbeid.

Her kan du se «Safetec the MOVIE»:

Stein og Ingar 1

Safetec i 40 år: -Fortsatt i front

Datavirus

Vi gleder oss over at Håkon Olsen, med lang erfaring innen cybersikkerhet, er med på laget vårt!