Unge talenter i Safetec

07.10.2021

Både Jorunn Seljelid (54), Amanda Nordgård (25) og Even Fjelltun Stensvand (24) har startet sin karriere som «sommerstudenter» i Safetec. Denne sommeren har trioen jobbet sammen på et spennende prosjekt for Luftfartstilsynet med å analysere hendelsesdata fra helikopterulykker. 

Jorunn som ung sommerstudent

Nå, 30 år etter sin første smak på konsulentlivet, er Jorunn direktør for Safetec sin virksomhet i Norge. Hun minnes med glede sin karrierestart som sommerstudent i selskapet.

– Den sommeren samlet jeg informasjon om tankulykker ved å klippe dem ut fra Lloyds List og lime hver enkelt ulykke på ark for at vi skulle ha dokumentasjonen på plass. Så registrerte jeg hendelsene i Excel med årsaker og andre data, sier Seljelid.

Topplederen setter pris på samarbeidet med årets sommerstudenter på helikopterstudien for Luftfartstilsynet. Analysen av helikopterulykker knyttet til innlandshelikoptre er blant Safetec sine leveranser i prosjektet for å gi kunden anbefalinger om tiltak for å bedre sikkerheten. Det har også gitt henne muligheten til å bli kjent med de nye talentene som kommer rett fra skolebenken.

– Vi følger ekstra med på våre sommerstudenter med tanke på fremtidige ansettelser. Karrieren starter ofte med en relevant sommerjobb. Det er jeg et godt eksempel på, sier hun.

– Det er klart det er litt ekstra stas å jobbe sammen med topplederen i Safetec, sier Amanda Nordgård.

Basert på sommerens erfaringer, kan hun godt tenke seg en fremtid i selskapet.

– Dette har absolutt gitt meg mersmak, og jeg fortsetter gjerne å jobbe med Jorunn, sier Nordgård.

Even Fjelltun Stensvand fikk også mulighet til å jobbe tett med Jorunn Seljelid i sin tid som sommerstudent i Safetec i år.

– Jeg lærte veldig mye av Jorunn, og det er ikke hverdagskost for en student å få muligheten til å samarbeide tett med en av lederne på den måten. Det var både inspirerende og veldig hyggelig – og viste meg at Safetec er et godt sted med mange muligheter, sier Even Fjelltun Stensvand.

(Bildetekst hovedbilde: Direktør Jorunn Seljelid har jobbet sammen med Amanda Nordgård i sommer på et prosjekt for Luftfartstilsynet.)

Tilbake til nyheter