Mange potensielle Safetec’ere på UiS

24.09.2021

Safetec viste seg fram på stand under «Karrieredagen» på UiS, og det var mange målbevisste og hyggelige studenter som viste stor interesse for en fremtid hos oss.

23. september deltok Safetec på «Karrieredagen» på Universitetet i Stavanger. Dette er en stor og viktig møteplass mellom studenter og bedrifter, og til sammen 33 bedrifter kjempet om studentenes oppmerksomhet. Til tross for smittevernstiltak og visse begrensninger, melder arrangørene i INDØKS om rekordhøyt antall besøkende på årets «Karrieredag».

Og det fikk også Safetec sitt team i felt erfare.

Vår store haug med brosjyrer gikk som varme hvetebrød, og vi kunne sikkert delt ut mange flere. De fleste av studentene som kom bort til vår stand, var godt forberedte. Flere hadde på forhånd sett seg ut Safetec som et relevant selskap å bli bedre kjent med.

– Jeg ble nesten litt skremt av «generasjon prestasjon», for jeg var ikke så frampå som student selv. Ting har åpenbart endret seg – og det er bare positivt. Det var en morsom dag og mange godt kvalifiserte studenter, sier Christian Skollevold.

I hverdagen som ingeniør er ikke operativt markedsarbeid hverdagskost for Skollevold. Men lang erfaring fra olje og gass viste seg svært nyttig for markedsteamet – særlig når studentene hadde detaljerte spørsmål om Safetec sine arbeidsmetoder og vanligste utfordringer i prosjekter med kunder på norsk sokkel.

To minutters «maraton»
Rekrutteringsansvarlig Lise Kristine Isdahl Moe holdt et 2 minutter langt innlegg om Safetec for de frammøtte under «Karrieremaraton» – i konkurranse med blant andre NITO, CGI, Statens Vegvesen, DNV, ABB, Subsea 7, PwC, Intility, Yara, Equinor, Easee og DNB.

Isdahl Moe brukte den korte tiden godt og la vekt på våre nåværende stillingsannonser, mulighetene for juniorstillinger og at Safetec ønsker samarbeid for skriving av masteroppgaver.

Stor interesse for master-hjelp
Også på standen ble veldig mange studenter positivt overrasket over muligheten til å skrive master i samarbeid med Safetec. Det var både ingeniørstudenter, samfunnssikkerhetsstudenter og masterstudenter med mer teknisk risikoanalyse som viste stor interesse.

– Her tror og håper jeg at vi får mange søkere til masteroppgaver og sommerjobber, og vi skal anstrenge oss for å gi mange muligheten for å skrive master i samarbeid med Safetec. Dette gir oss mulighet til å teste ut kandidater som også kan være aktuelle for fremtidig ansettelse, og i tillegg få gode bidrag inn i relevante prosjekter for våre kunder, sier Rasmus Sommerseth.

– Vi har lang og god erfaring med sommerstudenter i Safetec. Vår direktør, Jorunn Seljelid, startet sin faktisk sin karriere som sommerstudent i Safetec for 30 år siden, så her er det store muligheter. Det er alltid en fornøyelse å bla gjennom søknadene og finne gode kandidater som ønsker å bli bedre kjent med Safetec og bidra inn i våre prosjekter gjennom sommeren. Det er også en utfordrende jobb som ofte innebærer et luksusproblem, for det er alltid mange svært gode søkere som konkurrerer om et begrenset antall åpninger, sier Lise Kristine Isdahl Moe.

Her finner du link til søknad om å skrive masteroppgave sammen med oss.

Tilbake til nyheter